Skip to main content

Program 2024

Inregistrering

Torsdag 5/9 kl. 10:00-20:00

I butiken, Hobby&Fiske på Hamngatan 8 i Oskarshamn registrerar ni in ert lag och hämtar ut era mätbrädor, och annat tävlingsmaterial. Skulle det mot förmodan vara så att ni har fått förhinder så kontakta oss på 0491-162 50. Det räcker med en deltagare per lag vid inregistreringen.

Kaptensmöte

Fredag 6/9 kl. 07:00

Vid kaptensmötet vid Hotell Corallen skall enbart resp. lags kapten deltaga. Tävlingsbrickan lämnas ut vid kaptensmötet. Det är ok att sjösätta båten innan kaptensmötet och då kan övriga lagmedlemmar invänta sin kapten. Fisket får naturligtvis inte påbörjas före utsatt tid. För att detta skall vara tydligt är det förbjudet att provfiska i tävlingsområdet efter kl. 18.00 torsdagen innan tävlingen.

Start, fredagen

Fredag 6/9 kl. 08:00

Startskottet för tävlingen går.

Tävlingsstart, fredagen

Fredag 6/9 kl. 09:00

Tillåtet att börja fiska.

Tävlingsslut, fredagen

Fredag 6/9 kl. 17.00

Samtliga lag skall på fredagen senast kl. 19.00 hängt sin tävlingsbricka på plats vid Hotel Corallen. Detta är för de tävlandes egen säkerhet. Om lag underlåter att göra detta larmas kustbevakningen och man riskerar att få betala för utryckningen.

Tävlingsstart, lördagen

Lördag 7/9 kl. 07.00

Kaptensmöte, Hotel Corallen.

Tävlingsbricka hämtas ut mellan kl. 07.00 – 08.00 vid Hotell Corallen.

Tävlingsslut, lördagen

Lördag 7/9 kl. 16:00

Tävlingen är slut. Senaste inrapportering av fångst är kl. 16.00. OBS! Ni måste senast 18.00 hänga upp er tävlingsbricka på plats. Detta är för de tävlandes egen säkerhet. Om lag underlåter att göra detta larmas kustbevakningen och man riskerar att få betala för utryckningen.

Förutsättningar

Tävlingen är en lagtävling och de 5 längsta abborrarna räknas samman till en totallängd.

  • Längden för varje abborre räknas i hela centimeter och avrundas nedåt.
  • Det lag med de sammanlagt 5 längsta abborrarna vinner tävlingen.
  • Lag med näst längst sammanlagd längd vinner andra pris
  • Lag med tredje sammanlagd längd vinner tredje pris.

Vid lika totallängd mellan 2 lag är den längsta abborren utslagsgivande. Pris utgår även för tävlingens längsta abborre. Vid lika längd vinner den abborre som fångats först.

Gemensam middag & prisutdelning

Lördag 7/9 19:00-

Vi samlas på Forum Oskarshamn (länk) för att avsluta tävlingen. Utlottning av fantastiska utlottningspriser kommer att ske. Tävlingens vinnare kommer att koras. Vi börjar kvällen med gemensam middag och runt 20:30 kommer vi att avslöja vilka som är vinnare. Föreningen kommer att dela ut gåvor till de som lyckats bäst. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingsregler

Se tävlingsreglerna här.